Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

уторак, 26. јул 2011.

The Collector (2009)

Žanr: Kriminalistički | Horor | Triler
Režija: Marcus Dustan
Glumci: Josh Stewart, Andrea Roth, Juan Fernández

Priča:
U očajničkom pokušaju da otplati dugove svoje bivše žene, bivši robijaš smišlja kako da opljačka vilu svog novog poslodavca, nesvestan da je drugi kriminalac odabrao tu kuću i postavio gomilu smrtonosnih zamki.

Moj osvrt:
Ovaj film je imao toliko potencijala... Doduše sama ideja podseća na fenomenalni Saw ali je i tako sasvim ok. The Collector je lik koji kidnapuje osobu koristi je za mamac u nečijoj kući u kojoj postavi gomilu smrtonosnih zamki i onda počinje igra mačke i miša. Jednostavno, efikasno i zanimljivo. Zamke su sasvim lepo zamišljene, atmosfera odlična, muzika sasvim dobro odabrana, (među pesmama i sjajni početak Dead Bodies Everywhere od grupe Korn) razvoj glavnog lika odlično odrađen tako da se lako vežete za njega.
U određenim trenucima atmosfera je toliko napeta da nećete moći da odvojite oči od filma. E sad, šta tu ne valja. Kako kaže čuvena poslovica, konac delo krasi. E ovde je taj konac jedno obično trulo, smrdljivo vlakno koje mi je upropastilo ceo fenomenalan ugođaj gledanja ovog, do pred kraj, sjajnog filma.

Volim kada se kvalitetan film završi tako da imaš opciju za nastavak a ostaje ti dobar utisak bez obzira na sve. Ovde je kraj tako loš i toliko očajno smišljen i u toj meri vređa inteligenciju da ja neću dalje ni da komentarišem ovo...

Zanimljivost:
Kada Arkin (glavni lik u filmu) zapali svoju prvu cigaretu, jasno se vidi da je Kamel u pitanju. Nešto kasnije, kada razgovara sa Džil, u pitanju je Marlboro.

Naj scene:
Ludačke zamke.

Moja ocena: 5/10

Нема коментара:

Постави коментар