Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

петак, 9. децембар 2011.

Stake Land (2010)


Žanr: Horor
Režija: Jim Mickle
Glumci: Connor Paolo, Nick Damici, Kelly McGillis...

Priča:
Epidemija vampira je zavladala zemljom. Martin, tinejdžer koji ostaje bez porodice, pridružuje se Misteru, lovcu na vampire, u njegovom pohodu i putu za Novi Eden.

Moj osvrt:
Jim Mickle je pre ovog filma režirao prilično dobro prihvaćen Mulberry Street (2006). Premda nisam bio oduševljen tim ostvarenjem, potpuno sam bio rezervisan kada je ovo u pitanju. Ovaj film ima samo jednu jedinu originalnu stvar. Znate već one viđene fazone kada zombi zaraza hara svetom a sve je otišlo u tri lepe. E ovde nisu to zombiji već su u pitanju vampiri. 


S obzirom na budžet, oni izgledaju sasvim dobro. E ubacite sada te vampire u sledeća dva filma, Zombieland (2009) bez humora i The Road (2009) i ako nešto postoji u ovom filmu što tamo nema, ja ću priznati da ovo ostvarenje zaslužuje oskara. Film je prilično linearan. Malo putovanja, malo susreta sa vampirima, malo susreta sa ljudima i tako u krug. Naravno, u svakom apokaliptičnom filmu imamo grupe fanatika tako da ni ovaj nije spašen od toga. Što se tiče glume, ona je sasvim ok. Pojavljuje se i Kelly McGillis (Top Gun) koju nisam gledao odavno na filmu. 


Film je ok za pogledati ali mi se čini da pažnju koju je dobio i način na koji je najavljivan i nije baš zaslužio. S obzirom na budžet, on je veoma dobro urađen ali je ovo sve već viđeno: i ta propast sveta zbog zaraze, i put u neko sigurnije utočište, i sukobi sa ljudima i zombijima/vampirima, i fanatici... Za jedno gledanje sasvim dovoljno.

Zanimljivosti:
U sceni u autobusu, Martin gleda u novine. Glavni članak je o zakonu koji je izdat u SAD ali slika je sa samita G8 održanog u ženevi jula 2001.

Naj scena:


Borba sa novom vrstom vampira.

Moja ocena: 5/10

Нема коментара:

Постави коментар