Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

понедељак, 19. септембар 2011.

Tucker & Dale vs Evil (2010)


Žanr: Komedija | Horor
Režija: Eli Craig
Glumci: Tyler Labine, Alan Tudyk, Katrina Bowden...

Priča:
Taker i Dejl su na odmoru u svojoj trošnoj kolibici u planini kada bivaju napadnuti od strane tinejdžera.

Moj osvrt:
Ovaj film ima zaista sjajnu ideju. Taker i Dejl su priprosti, dobrodušni seljaci. Glumci koji ih tumače su zaista odradili dobar posao tako da su vam ova dva lika veoma simpatična. Tinejdžeri koji se pojavljuju su onaj najgori primer glupavosti i očajne glume ali mislim da je ovde to i bila namera, s obzirom da se radi o komediji. Taker i Dejl spašavaju njihovu drugaricu, što momcima i devojkama izgleda kao kidnapovanje i duel počinje. Sama ideja o ovakvoj dvosimislenosti je sjajna. 

Recimo imamo scenu gde Taker seče drva, pri tom preseče košnicu i kreće da trči mlatarajući oko sebe motornom testerom ne bi li se odbranio od osa. U tom momentu jedan momak je bio u blizini i kada Taker pristiže to sve izgleda kao scena iz Texas Chain Saw Massacre-a. Te dvosmislenosti su i najbolje scene u filmu. E sada, šta ne valja... Tih scena je generalno malo a sve ostalo je prilično slabo i kasnije kako vreme prolazi, sve prerasta u dosadu sa povremenim svetlim momentima. Sve se svodi na to da čekate neki sledeći momenat zabave, ali svaki put on je sve dalje. Zaista šteta zbog toga jer ova ideja je sasvim jedinstvena.

Zanimljivost:
Prestižni sajt Rotten Tomatoes ocenio je ovaj film sa 100% u svojih prvih 20 kritika.

Naj scene:

Slučajnosti.

Moja ocena: 4/10

Нема коментара:

Постави коментар