Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

недеља, 9. октобар 2011.

Firestarter (1984)


Žanr: Horor | Naučna Fantastika | Triler
Režija: Mark L. Lester
Glumci: Drew Barrymore, David Keith, Freddie Jones...

Priča:
Par koji je učestvovao u medicinskom eksperimentu, zadobio je sposobnost telekineze i dobio dete koje ima sposobnost pirokineze.

Moj osvrt:
Sposobnost pirokineze znači da to slatko malo detence može snagom volje da zapali bilo šta. Jedini problem je to što ona zbog svojih godina to ne može da kontroliše baš najbolje. Ova priča je izašla iz pera čuvenog Stivena Kinga tako da znate da možete očekivati baš sve. Ideja kao ideja je sasvim ok ali mislim da nije dovoljno iskorišćena. Pola filma se svodi na beg od likova koji žele da pohvataju devojčicu i oca kako bi vršili eksperimente, a pola na te eksperimente i završnicu. Zbog toga je film nekako spor i osim samog kraja nema naročito upečatljivih scena.


Što se tiče glumaca, glavnu ulogu tumači slatka mala Dru Barimor koja isto glumi kao i dan danas, njenog oca Dejvid Kit, pojavljuju se još i Martin Šin i meni najdopadljiviji u ovom filmu Džorž C. Skot. Sve u svemu, ovaj film nije naročito spektakularan a ni naročito loš. Sasvim je ok za jednom ga pogledati i to je to.

Zanimljivost:
Martin Šin je dobio svoju ulogu zato što je Bert Lankaster, koji je bio prvi izbor, morao na operaciju srca. Dejvid Kit je bio tek četrnaesti izbor za glavnu ulogu.

Naj scena:


Čarli zavodi red.

Moja ocena: 5/10

Нема коментара:

Постави коментар