Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

недеља, 13. новембар 2011.

A Christmas Carol (2009)


Žanr: Animirani | Komedija | Drama | Porodični | Fantastika | Horor | Naučna Fantastika | Triler
Režija: Robert Zemeckis
Glumci: Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth...

Priča:
Animirana verzija priče Čarlsa Dikensa smeštena u Viktorijansku eru o namćoru koga tri Božićna duha vode kroz put do samoiskupljenja.

Moj osvrt:
Prvo što sam se zapitao je, zašto je imdb smestio ovaj film u sekciju horora. Vrlo brzo sam dobio odgovor. Postoji mnogo sablasnih scena i pojava. Recimo imamo scenu u maglovitoj noći u pustim ulicama Londona. Animacija je savršena tako da su te scene fenomenalne. 


Takođe, pojava poslednjeg duha ne može ostaviti nikog ravnodušnim. Još malo da pohvalim animaciju. Ona je takva da zaista možete u mnogim likovima videti glumce koji im pozajmljuju glas. Džim Keri to radi za mnoge od njih, a još imamo i Kolin Firta, Gerija Oldmena, Robin Rajt... Scene na snegu su sjajno animirane, London i okolina izgledaju savršeno, veselo ili sablasno u zavisnosti od potrebe. 


Ako ste do sada gledali bilo koju verziju ovog Dikensovog dela, onda ovde u segmentu priče ne možete videti Bog zna šta epohalno. Ako niste gledali, onda vam preostaje da uživate u njoj. Ona je nadasve originalna, na momente jeziva, na momente dirljiva, tako da ćete sigurno biti zadovoljni filmom u celini.

Zanimljivosti:
Ovo je prvi put da Džim Keri sarađuje sa Diznijem. Ova verzija priče je skoro identična sa Dikensovim romanom.

Naj scene:


Pojave trećeg duha.

Moja ocena: 7/10

Нема коментара:

Постави коментар