Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

среда, 14. септембар 2011.

The Tunnel (2011)


Žanr: Drama | Horor | Triler
Režija: Carlo Ledesma
Glumci: Bel Deliá, Andy Rodoreda, Steve Davis...

Priča:
Istraga o vladinom zataškavanju vodi u mrežu napuštenih tunela duboko ispod Sidneja. Dok novinarka i njena ekipa idu u lov na priču, ubrzo postaje jasno da priča lovi njih...

Moj osvrt:
Zamislite film koji je kombinacija fenomenalnog The Blair Witch Project-a i odličnog [REC]. Verovatno mislite da to ne treba pogledati zato što ste gledali ova dva sjajna ostvarenja. E pa ako tako mislite, verujte mi da grešite. Film je rađen kao dokumentarac sa tim autentičnim snimcima iz tunela. Naravno postoji prodavanje magle da je ovo istinit događaj, ali već mi je malo preko glave takvih tvrdnja. The Blair Witch Project je to odradio najbolje. Par meseci pre filma reklame za njega su bile takve da ti i nisu govorili da je u pitanju film već snimci tih likova koji su snimali dokumentarac o veštici. Na početku ovog filma ide kao priča o da su preuzeti snimci od policije i kako neki nisu hteli da daju intervju bla bla bla.

Pošto kao i u [REC] morate da sačekate pola sata do onog glavnog, ovde će vas polako uvlačiti o priču. I taman kada pomislite da je ovo dokumentarac o tunelu i o tome kako vlada tu nešto zataškava... počinje. Zaista ne mogu da se otmem utisku da ovo liči na The Blair Witch Project, ali isto tako ne mogu da se otmem utisku da je to tako prokleto dobro izvedeno. Polako vas uvlači u film, počinjete da sumnjate na sve i svašta i onda slede momenti konstantnog straha. Te scene su toliko napete i tako jezive da su mi oči bile razrogačene do samog kraja filma. Najbolje od svega je što svakog momenta očekujete nešto da se desi, nešto da iskoči a u tome i jeste fazon, kada su horor filmovi u pitanju. Ovaj film je poslastica za sve prave fanove horora i zato ga toplo preporučujem.

Zanimljivost:
Stiv Dejvis koji se pojavljuje u jednoj od tri glavne uloge je zaista kamerman kao i u filmu.

Naj Scene:
Susreti sa nepoznatim u tami.

Drugo Mišljenje: The Tunnel (2011)

Moja ocena: 7/10

3 коментара:

  1. Анониман26. јул 2012. 14:58

    Gdje vam je kreativnost,Australijanci???
    Iako se film reklamirao da je radjen po "stvarnom dogadjaju",naravno jos jedna izlizana marketinska fora.
    Posto je budzet filma iznosio 36 000 austalijskih dolara,pravo je cudo da se uspio snimiti do kraja.
    Sve u svemu,vec vidjeno ,losi glumci . Nista posebno ako se i ne pogleda.Nikakvo budi Bog receno posebno filmsko ostvarenje.Losi efekti definitivno,ocekivala sam makar da vidim to cudoviste ako nista.Po meni nema nekakvih jezivih zvukova,posebnih zastrasujucih scena...Ali kao sto sam rekla sa tolikim budzetom,scenaristi su morali da se odreknu svega i snime film na minimalcu. Sve u svemu ako vec ne mozes ili ne znas napraviti nesto dobro ,onda nemoj ni praviti !

    ОдговориИзбриши
  2. Mlako.. dosta mlako.. bio sam ubedjen da ce se " stvor" prikazati, kad ono nista. Navodno je istinita prica i snimci sto je tacno kao i tvrdnja da postoji uskrsnji zeka. Film sam pogledao jer ga je autor bloga bog zna kako nahvalio i dao mu ocenu 7 , ali definitivno nemamo isti ukus i ne mogu se sloziti sa njim. Moja ocena 4/10.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se da film nema veliki kvalitet i verovatno sam mu i dao koju ocenu više nego što zaslužuje, tu nema ništa sporno, ali mene je fino isprepadao i dopalo mi se to što ne napada logiku poput Grave Encounters. Ako zanemarimo "istinitu priču" koju će još malo početi da kačaju na Alien vs. Predator, film mi je prilično bio pitak i podsetio me na superiorni Blair Witch Project. Što se tiče različitih ukusa, u tome i jeste lepota svega ovoga, normalna razmena mišljenja. Hvala vam što ste sa čitaocima i sa mnom podelili vaše.

      Избриши