Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

субота, 24. септембар 2011.

Chakushin ari (2003)


Kod nas nazvan: Propušten Poziv
Alternativni Naziv: One Missed Call
Žanr: Horor | Misterija | Triler
Režija: Takashi Miike
Glumci: Kô Shibasaki, Shin'ichi Tsutsumi, Kazue Fukiishi...

Priča:
Ljudi misteriozno počinju primati govorne poruke iz budućnosti. U poruci čuju sebe pre nasilne smrti.

Moj osvrt:
Očekivao sam mnogo od ovog filma, pre svega zbog same činjenice da Azijati umeju da naprave jezive horore. Što se tog aspekta tiče i ovde postoji nekoliko odličnih scena ali ni blizu već recenziranom JU-ON filmu. Priča je luda što se i očekivalo, i sama ideja da lik primi poruku od samog sebe iz budućnosti i čuje svoju smrt je fenomenalna. 


E sada, šta je moglo da upropasti sve te stvari. Pre svega ovaj film je stoprocentno iskopirao koncept fenomenalnog Ringu (The Ring) filma. Ok, i Američki The Ring je kopija Ringu-a ali je potpuno nadmašila original i rezultat je bio savršen film. Druga stvar koja mi se i nije dopala je sledeća: Ako ste ikada gledali Azijske horore, znate da oni mogu da budu konfuzni. Ovde je jedina konfuzija na samom kraju. Ustvari više je dvosmislenost, ali bez obzira na sve, nijedna od te dve varijante nije posebno dobra kao ideja niti ostavlja neki utisak. Sve u svemu ovo je ok film za jednom pogledati, malo se isprepadati i to je to.

Zanimljivost:
Na Filipinima su najavili ovaj film da je od kreatora Ringu-a, Ju-On-a, a zapravo ovaj film nema nikakve veze sa njima.

Naj scena:

Jezivo.

Moja ocena: 5/10

Нема коментара:

Постави коментар