Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

недеља, 25. септембар 2011.

The Grudge (2004)



Kod nas nazvan: Kletva
Žanr: Horor | Misterija
Režija: Takashi Shimizu
Glumci: Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, Clea DuVall

Priča:
Medicinska sestra iz Amerike koja živi i radi u Tokiju izložena je misterioznoj kletvi...

Moj osvrt:
Neću puno pisati o ovom filmu zato što je kopija sasvim solidnog Ju-On horora. Recenziju tog filma imate tako da je tu opisana radnja filma. Kada sam kretao da gledam ovo ostvarenje, nadao sam se nečemu boljem. Recimo kao što je The Ring preradio Ringu i napravljen je još bolji film. Ovde su jednostavno uzeli Ju-On, iskopirali ga i to je to. Jedino što je dodato to su kao neki ultra, mega, giga zajebani efekti, tako da scene koje su bile jezive u Ju-On filmu ovde ostavljaju jedno pedeset puta slabiji utisak.


Ne mogu da ocenim dobro ovaj film zato što je potpuna kopija nečeg mnogo boljeg. Kao da su vam dali isti sok iz dve čaše i rekli kako su ovaj drugi napravili bolje. Jednostavno prvi put kada gledate nešto, ostavlja jedan utisak, drugi put, kada gledate to isto samo doterano tako da je upropašteno ono što je bilo najbolje, utisak je u najbolju ruku mlak. Potpuno sam ravnodušan prema ovom ostvarenju. Ali ono što sledi u narednom postu, to je The Grudge 2... Takvo nešto se gleda jednom u životu... osim ako niste dovoljno ludi da ponovite takvu grešku.

Zanimljivost:
Iritirajući zvuk kada se pojavljuju duhovi napravljen je pomoću češlja.

Naj scena:


Pošto je u principu ovaj film kopija, recimo da je ovde scena koju su najmanje upropastili ovo puzanje niz stepenice.

Moja ocena: 4/10

Нема коментара:

Постави коментар