Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

уторак, 15. новембар 2011.

Final Destination (2000)


Kod nas nazvan: Poslednja Ekskurzija, Konačno Odredište
Žanr: Horor| Triler
Režija: James Wong
Glumci: Devon Sawa, Ali Larter, Kerr Smith...

Priča:
Kada tinejdžer doživi užasnu viziju sebe i svojih prijatelja kako stradaju, on sprečava nesreću, ali smrt ih lovi jednog po jednog.

Moj osvrt:
Sećam se kada sam prvi put gledao ovaj film. Sitni noćni sati, neka domaća televizija, preko ekrana ispisano Final Destination a ispod prevod Poslednja Ekskurzija. Pomislih na mnoge improvizovane prevode koji su nas doveli do katastrofa tipa Osmi Putnik protiv Predatora. Zvučalo je kao horor, pa hajde da mu dam šansu. 


Kada sam shvatio da je lik imao viziju i da se stvari ponavljaju kao u njoj, pomislih da je veoma zanimljivo. Kada se vizija ispunila, pomislih ludilo. Kada je smrt počela da juri preživele, pomislih kako bolesno dobra ideja. Još jedan primer bolesno dobre ideje kojoj ne treba Bog zna šta uz to da bi uspela. Od negativnih stvari možda bih izdvojio glumu ponekih likova ali njihova svrha je u filmu da umru što spektakularnijom smrću tako da to i ne treba uzeti kao manu. Jedina stvar koja mi je smetala što su se svi obrušili na lika koji je spasao toliko života. Kao da je on kriv što je avion eksplodirao, ali hajde sad. 


Ako niste gledali Final Destination filmove, ovaj je obavezan. Ovo je bomba od filma, zanimljiv od početka do kraja, ima ludačku ideju, spektakularne scene i o njegovom uspehu dovoljno govori da su do sada snimljena još četiri nastavka.

Zanimljivosti:
Slike pada aviona na vestima su prave slike pada koji se desio 17. jula 1996. Muzika koja se čuje tokom filma pripada Džonu Denveru koji je takođe nastradao u avionskoj nesreći. Inače, ova ideja je trebala biti realizovana u jednoj epizodi serije Dosije X ali se odustalo od toga. Prva ideja je bila da se smrt pojavljuje u nekom obliku, međutim pošto je prva smrt postavljena kao slučajna nesreća, odlučili su da nastave na taj način.

Naj scena:


Pariz.

Moja ocena: 7/10

Нема коментара:

Постави коментар