Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

четвртак, 27. октобар 2011.

The Dead (2010)


Žanr: Horor
Režija: Howard J. Ford, Jonathan Ford
Glumci: Rob Freeman, Prince David Oseia, David Dontoh...

Priča:
Kad se poslednji evakuacioni let iz Afrike završi padom aviona, avio inžinjer postaje jedini preživeli. On ostaje na tlu Afrike i udružuje se sa još jednim preživelim u borbi protiv zombija.

Moj osvrt:
Generalno, nisam neki ljubitelj zombi filmova ali postoje ostvarenja koja su zaista dobra. Ovaj film nije u toj grupi ali nikako nije ni loš. U principu, da su ispoštovali koncept koji je uveo 28 Days Later gde zombiji više nisu bili spori već su besomučno jurcali za živim, ovaj film bi mogao biti mnogo bolji. Ovako su se trudili da dobiju na napetosti u scenama kada zombiji polako prilaze nekome a taj ih ne vidi. 


Kao i u većini zombi filmova, ni ovde se ne objašnjava kako je došlo do toga da mrtvi "oživljavaju", ali u principu to mi je i bolje nego da koriste standardne klišee gde se vojska igra sa nekim hemijskim oružjima i napravi totalnu propast. Sam tok filma je prilično jednostavan. Lik je preživeo pad aviona u okean, izašao iz vode i već se na obali poajvljuju zombiji od kojih mora da beži. Kasnije se susreće sa drugim likom koji traži sina i oni tako putuju ka nekim od izabranih ciljeva povremeno nalećući na zombije. 


Egzekucije zombija su neretko brutalne. Često nalećemo i na otkinute ekstremitete, u čemu su možda malo i preterali. Ponavljam, da su ti zombiji brzi kao u filmovima novijeg datuma, sve bi bilo mnogo dinamičnije i napetije. Postoji nekoliko dobrih scena pri čemu je ova naj scena baš jeziva. Što se tiče glume, glavni lik se nije baš proslavio, Afrikanac je nešto bolji. Ostali se malo pojavljuju. Ako ste fan zombi filmova poput mog kolege sa bloga o horor filmovima, pogledajte ovo i procenite kvalitet. Mislim da nećete biti razočarani.

Zanimljivosti:
Film je sniman u Burkini Faso.

Naj scena:


Scena u kojoj glavni lik sreće ženu sa bebom.

Moja ocena: 5/10

Drugo Mišljenje: The Dead (2010)

Нема коментара:

Постави коментар