Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

уторак, 4. октобар 2011.

Vacancy (2007)


Žanr: Horor | Triler
Režija: Nimród Antal
Glumci: Kate Beckinsale, Luke Wilson, Frank Whaley...

Priča:
Mladi bračni par odseda u izolovanom motelu gde pronalazi kamere u svojim sobama. Shvataju da ako ne pobegnu, postaće nove žrtve snaf filmova.

Moj osvrt:
Početak filma je apsolutno očekivan. Bračni par se vozi prečicom, a kao što znamo prečica u hororu je sinonim za sigurnu propast. Potpuno očekivano neko im zezne auto pa moraju da odsednu u motelu. Kada se taj početak prebrodi i počne ono glavno, film postaje veoma zanimljiv. Napete scene su česte i sasvim dobro odrađene tako da film ne gubi na zanimljivosti nijednog momenta. Ovo sigurno nije nešto što do sada niste gledali ali su te već postojeće ideje lepo iskorištene i napravljen je sasvim solidan film. Još jedna stvar koja je pozitivno iznenađenje je kraj koji za divno čudo nije šablonski. 


Sada o manama. One ne kvare mnogo utisak ali moglo je i bez njih. Prelepa Kejt Bekinsejl je sasvim ok ali Luk Vilson je tako neubedljiv i tako izveštačen u mnogim scenama da je to neverovatno. Druga mana je to što postoji nekoliko stvari koje su, da se izrazim tako, totalno neozbiljne, tako da ove ubice ispadaju totalni moroni. Kažem, to sve ne kvari utisak jer ovaj film nije neko remek delo da bi vas to sve nerviralo. Ovo je sasvim zanimljiv, gledljiv na momente veoma napet film koji vredi odgledati.

Zanimljivost:
Sara Džesika Parker je bila prvi izbor za glavnu žensku ulogu ali su kasnije (hvala Bogu) promenili odluku.

Naj scena:


Kejt gleda sa tavana šta se dešava ispod nje.

Moja ocena: 6/10

Нема коментара:

Постави коментар