Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

субота, 18. фебруар 2012.

Black Water (2007)




Žanr: Akcija | Drama | Horor | Triler
Režija: David Nerlich, Andrew Traucki
Glumci: Diana Glenn, Maeve Dermody, Andy Rodoreda...

Priča:
Jeziva priča o preživljavanju u močvarama Severne Australije.

Moj osvrt:
Braćo i sestre, ovo je bilo napeto. Na početku filma imamo poruku da je film zasnovan na istinitim događajima. To pije vodu do samog kraja ali vas na kraju ubede da je to još jedan marketinški "trik". Posle petnaestak minuta uvoda počinje napeta vožnja od sat i petnaest. Zamislite situaciju: čamac vam se u močvari okrenuo, u brzini ste sa još dve osobe uspeli da se popnete na drvo shvativši da ste pobegli od krokodila koji se muva tu u vodi. Znate već kako izgleda to drveće u močvari. Vaš vodič je poručkan, vi nemate pojma gde se nalazite a voda u kojoj je krokodil je neprozirna... Veselo, zar ne? 


Ovde ću se ponovo osvrnuti na priču koju je ispričao Kristofer Li. On je izjavio kako više ne gleda horore jer je danas gledaocu sve prikazano. Ovde krokodila ne viđamo često, i kada ga vidimo to je na par sekundi Nemamo manje više nijednu eksplicitnu scenu odgrizanja delova tela, ali svaka pojava krokodila je fenomenalna. Prosto vam se digne kosa na glavi. Još jedan genijalan aspekt samog filma je muzika. Pojavu krokodila obično prati neka jeziva tema. Takođe, zvuci močvare i zvuci u jednoj olujnoj noći su fenomenalni. Naj scena je scena u kojoj jedva vidimo krokodila, ali ga i te kako čujemo. Scene su takve da sipaju napetost na sve strane. Tako dobro su napravljene da će vas u toku svake od njih zaboleti želudac od napetosti. 


Što se tiče negativnih stvari imam samo dve zamerke. Prva je sitna a tiče se neke patetične, prežvakane priče o trudnoći. Druga stvar je sama završnica. Ona jeste napeta i zanimljiva ali nekako ne ostavlja onakav utisak realnosti kao prethodni deo filma. Da su i nju napravili u duhu većeg dela filma, ovo ostvarenje bi bilo za antologiju horora. Bez obzira na te sitne propuste, ovo je zaista dobar film koji smatram obaveznim za pogledati.

Zanimljivosti:
Ovo je jedan od dva australijska filma sa krokodilima koji su izašli 2007 godine.

Naj scena:


Olujna noć. Maestralno iskorišćen ambijent, više nego jeziva scena koja će vas zaprepastiti.

Moja ocena: 7/10

1 коментар: