Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

среда, 23. новембар 2011.

Scream and Scream Again (1970)


Žanr: Horor | Naučna Fantastika | Kriminalistički | Misterija | Triler
Režija: Gordon Hessler
Glumci: Vincent Price, Christopher Lee, Peter Cushing...

Priča:
Serijski ubica koji iz žrtava izvlači svu krv je na slobodi u Londonu. Policija ga prati do kuće ekscentričnog naučnika.

Moj osvrt:
Posle nekoliko pogledanih filmova sa Vinsentom Prajsom lako mi je odlučiti pogledati bilo šta sa njim. Kada sam video ko su tri glavna glumca u filmu, mom oduševljenju nije bilo kraja. Kada su klasični horori u pitanju, ova trojica su dream team. Sam film počinje prilično dobro i prilično bolesno. Nekom liku je pozlilo dok je trčao. Kasnije se budi u bolnici. Pri svakom sledećem buđenju uviđa da mu je amputiran još jedan deo tela. Ludnica zar ne? 


Imamo segment sa tim ubicom i njegov prilično dug beg od policije. Imamo segment sa nekom vojnom organizacijom koja želi uzeti vlast u svoje ruke, i na kraju, imamo segment sa tim naučnikom koga glumi maestralni Prajs. Ovo je mogao biti fenomenalan film da nema jedan gadan problem... Sa svim ovim pričama morao je trajati barem sat vremena duže. Ovako sve to izgleda zbrzano, nabacano i mnoge velike stvari ne deluju toliko bitno. I ne samo to, mnoge stvari ćete zbog toga morati nagađati. Umesto tog nagađanja, mogli su nam prezentovati još gomilu dobrih pa zašto ne i jezivih scena. Ne razumem zbog čega to nije urađeno.


Imali su fenomenalne ideje, imali su sjajnu i povremeno bolesnu priču, imali su fantastičan glumački tim i nisu uspeli da naprave vrhunski film. I ovakav, on je sasvim dobar ali zaista je prevelika šteta što nije zablistao u sjaju u kom je mogao.

Zanimljivosti:
Vinsent Prajs nije želeo dublera za scenu u želatinastoj masi. On je nekoliko godina posle ovog filma izjavio kako mu scenario nikako nije bio jasan.

Naj scene:


Vinsent Prajs je začinio svaku bogovetnu scenu u kojoj se pojavljuje tako da su mi sve one bile sjajne.

Moja ocena: 6/10

Нема коментара:

Постави коментар