Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

петак, 25. новембар 2011.

Session 9 (2001)


Žanr: Horor
Režija: Brad Anderson
Glumci: David Caruso, Stephen Gevedon, Paul Guilfoyle...

Priča:
Tenzije rastu u ekipi za čišćenje azbesta koja radi u napuštenoj mentalnoj ustanovi. Ta ustanova ima jezivu prošlost koja se izgleda vraća...

Moj osvrt:
Bred Anderson je napravio sasvim solidan horor film tako što je uzeo koncept čuvenog Kjubrikovog The Shining-a i malo ga zakomplikovao. Pre svega bih pohvalio okruženje koje je zaista dobro. Napuštena ludnica ima ogroman potencijal kada je horor film u pitanju ali malo mi je krivo što nije iskorišćen koliko je mogao biti. 


Sam naslov, Session 9 vezan je za snimane sesije sa jednom od bivših pacijentkinja. Te audio snimke pronalazi jedan od radnika i već tada pretpostavljate da se u devetoj sesiji krije rešenje priče. Što se tiče horor elemenata, ovde nemamo puno nekih jezivih scena. Anderson je ovo ostvarenje više bazirao na tom hororu ljudske psihe koji je ovde odlično dočaran glumačkim sposobnostima. 


Osim par sitnih propusta film nema nekih negativnih strana ali ako očekujete neko veliko prestrašivanje, malo ćete ostati razočarani. U svakom slučaju nam nije ponuđeno ništa posebno originalno, ali su već viđeni elementi dobro ukomponovani i rezultat je sasvim ok horor film.

Zanimljivosti:
Glumac Dejvid Karuzo je tvrdio kako je tokom snimanja video neku senku na prozoru ali nije želeo nikom reći ni reči. Bred Anderson se svaki dan vozio pored ove napuštene bolnice i to mu je dalo inspiraciju za film. Za snimanje je korišćen samo mali deo bolnice jer ostali delovi nisu bili dovoljno bezbedni.

Naj scena:


Senka.

Moja ocena: 5/10

Drugo Mišljenje: Session 9 (2001)

Нема коментара:

Постави коментар