Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

субота, 19. новембар 2011.

Halloween II (1981)


Kod nas nazvan: Noć Veštica 2
Žanr: Horor | Triler
Režija: Rick Rosenthal
Glumci: Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence, Charles Cyphers...

Priča:
Lori Stoud je odvedena u bolnicu, dok šerif Breket i doktor Lumis traže Majkla Majersa.

Moj osvrt:
Film počinje završnom scenom iz prvog dela i radnja se nastavlja bez ikakve pauze i preskoka. Lori je odvedena u bolnicu, Majkl je i dalje na slobodi. U principu, očekivao sam loš film a dobio sam sasvim solidan horor koji vredi pogledati. Ovde se Majkl pojavljuje neuporedivo više nego u prvom delu i sve pojave su mu zaista dobre. Neke od njih su prilično iznenadne tako da ćete se sigurno prepasti par puta.


Bačen je akcenat i na sama ubistva koja su prilično brutalna i izvedena sa različitim "oružjima", od kojih je meni najupečatljivije ubistvo špricem. Najveći deo filma se dešava u bolnici koja deluje pomalo pusto a kada se pogase svetla, zbog gomile vrata i hodnika, konstantno očekujete Majersa da se pojavi. Ovde se otvaraju neka pitanja a neka razrešavaju. Recimo postavlja se pitanje Majersove besmrtnosti s obzirom na broj metaka koje je primio u prvom delu filma. 


Takođe pokreće se pitanje zašto je Lori ona koju on juri. Sve u svemu ovo je sasvim ok horor sa nekoliko veoma dobrih scena i ako vam se dopao prvi deo, nema razloga da ne pogledate i ovaj.

Zanimljivosti:
Džejmi Li Kertis je morala nositi periku kako bi imala sličnu frizuru kao u prvom delu. Po originalnom scenariju, radnja filma je trebala da se odvija u stambenoj zgradi. Ovo je jedini film iz Halloween serijala u kom je prikazano jutro posle noći veštica. Karpenter nije želeo da režira ali je ostao kao producent i scenarista. Pošto je smatrao da film nije dovoljno brutalan, snimio je još po koju scenu ubistva i ubacio je uprkos Rosenthalovom protivljenju. 


Film koji neki od likova u filmu gledaju je čuveno ostvarenje Džordža Romera, Night Of The Living Dead. Dick Warlock je ubedio Rosenthala da glumi Majersa tako što je navukao masku i stajao u režiserovoj sobi ne odgovarajući ni na jedno njegovo pitanje. Kada mu je Rosenthal skinuo masku on ga je upitao da li može da glumi Majersa.

Naj scena:


Jedno od ubistava.

Moja ocena: 6/10

Drugo Mišljenje: Halloween II (1981)

Нема коментара:

Постави коментар