Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

четвртак, 29. септембар 2011.

Splice (2009)




Kod nas nazvan: Spoj
Žanr: Horor | Naučna Fantastika | Triler
Režija: Vincenzo Natali
Glumci: Adrien Brody, Sarah Polley, Delphine Chanéac...

Priča:
Genetski inžinjeri Klajv Nikoli i Elsa Kast se nadaju da će dostići slavu tako što će uspešno ukrstiti DNK različitih životinja kako bi dobili nove organizme kojim će napraviti pomak u medicini.

Moj osvrt:
Ovo je klasična priča u kojoj se naučnici igraju Boga. E sada ovde je to izvedeno malo drugačije nego što je očekivano. Naučnici prave nov organizam koristeći DNK čoveka i to sve rade bez dozvole i znanja pretpostavljenih. Postoji dosta dobrih stvari u filmu, pogotovu vezanih za razvoj tog organizma. Pre svega tu mislim na ponašanje i osobine tog organizma i njegov odnos sa dvoje glavnih likova. 


Postoji dosta dobrih scena uz ovu Naj scenu, u nekima ćete biti u "Holy Shit" fazonu, neke će vas potpuno iznenaditi a neke i slatko nasmejati. Efekti su odlični, pogotovu oni vezani za samo biće koje su dobili genetskim inžinjeringom. Gluma je ok, mada ponekad mi Brodi i Sara Poli ne deluju uverljivi kao naučnici, ali hajde baš sad da ne sitničarim. Sad malo o manama filma. Posle polovine filma, polako se daje pretpostaviti sve više stvari, tako da ćete kraj lako otkriti i pre nego što se on i desi. Najgore je to što su to stvari koje bi trebale da vas šokiraju i iznenade. Na kraju, ovo je veoma zanimljiv, veoma gledljiv film koji nam, gle čuda, pokazuje kako se ne treba igrati Boga... Kao da i On sam dovoljno ne greši u tome...

Zanimljivost:
Na posteru iznad Fredovog i Elsinog kreveta piše "Oni Dolaze" na Japanskom. Vićenco Natali koji je režirao fenomenalni Cube, želeo je odmah potom režirati ovaj film, ali je zbog tehnologije i bolje mogućnosti za specijalne efekte sačekao deset godina. Inače on je osedeo u toku snimanja ovog filma.

Naj scena:


Šokantno otkriće na krovu.

Moja ocena: 6/10

Нема коментара:

Постави коментар