Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

уторак, 26. јул 2011.

The Last Exorcism (2010)


Kod nas nazvan: Poslednji Egzorcizam
Žanr: Drama | Horor | Triler
Režija: Daniel Stamm
Glumci: Patrick Fabian, Ashley Bell, Iris Bahr

Priča:
Sveštenik pristaje da njegov poslednji egzorcizam bude snimljen za dokumentarnu emisiju.

Moj osvrt:
Ispostavilo se da ovo nije film kakav sam očekivao. Pretpostavljam da nisu želeli da se takmiče sa čuvenim The Exorcist-om pa je koncept totalno drugačiji. Priča se ne bazira na egzorcizmu kao takvom, već na svešteniku koji želi da pokaže kako je egzorcizam praznoverje a i sam je egzorcist. Zbog samog takvog koncepta, film je nekako mlak do pred kraj.

Drugi problem je što film boluje od sjajnog The Blair Witch Projecta. Nikako da shvate ti ljudi da je taj film jedinstven. Ono što je potpuno popravilo utisak i podiglo ocenu filmu je sam kraj. Iako je došao ni iz čega i iako je potpuno neočekivan, u drugi plan je potisnuo one loše stvari u filmu. Uz njega, tek pokoja scena ima malo kvaliteta i to je to.

Zanimljivost:
Ma koliko god to izgledalo neverovatno, Ashley Bell je sva izvijanja i savijanja tela u filmu izvela sama. Nikakvi specijalni efekti nisu koriščeni.

Naj scena:
Poslednji egzorcizam.

Moja ocena: 5/10

Нема коментара:

Постави коментар