Za recenzije filmova svih žanrova i recenzije filmovanih knjiga posetite
http://filmskihitovi.blogspot.com/

Obaveštenje

Obaveštenje: Budite slobodni da preporučite neki dobar horor, bez obzira na zemlju porekla i godinu kada je snimljen. Ako prvi put posećujete ovu stranicu, zamolio bih vas da odete na blog filmskihitovi (link iznad) i pročitate Važno Obaveštenje u sekciji Obaveštenja.

субота, 22. октобар 2011.

The Eye (2008)


Žanr: Drama | Horor | Triler
Režija: David Moreau, Xavier Palud
Glumci: Jessica Alba, Alessandro Nivola, Parker Posey...

Priča:
Ženi izvršavaju operaciju transplantacije oka posle čega ona može da vidi paranormalne stvari.

Moj osvrt:
Ovo je rimejk filma Gin gwai, ali na žalost to nisam znao do posle gledanja ovog dela. Pogledaću i original pa ako budem drugačije mislio o ovom filmu posle toga, rado ću prekrojiti ovaj post i iz srca ispljuvati njegov kvalitet... ali kontam da se to neće desiti.


Ovaj film nije spektakularan niti je naročito jeziv ali je sasvim zanimljiv za gledanje. Od te transplantacije oka, našoj glavnoj junakinji koju glumi simpatična Džesika Alba, priviđaju se razne jezive stvari što pokreće jednu čitavu misteriju. Ta misterija nije neka naročito velika priča, ali barem su se potrudili da ona ima smisla. Hvala Bogu, ni sam kraj filma nije takav da kao otvara nove mogućnosti, tj. nije završen šablonski, u fazonu, e ono što ste gledali ceo film, ustvari nije tako već ima tu nova kvaka, pa ćemo da snimamo nove filmove dok ne svisnemo od sopstvene gluposti. 


Sigurno je da je film mogao biti jeziviji, a čuo sam da je original mnogo bolji po tom pitanju. U svakom slučaju, potpuno sam zadovoljan ovim ostvarenjem. Samo jednu stvar ću dodati, vezanu sa samu ocenu filma. Filmu sam u principu dao ocenu više, a to je sve zbog poslednje scene. Braćo i sestre, ta scena mi je tako dobra i tako fantastično ostavlja utisak da se ni malo nisam dvoumio oko ocenjivanja.

Zanimljivosti:
Da bi se pripremila za ovu ulogu, Džesika Alba je 6 meseci pohađala časove violine. Original, pa i ovaj film su inspirisani istinitom pričom o devojci koja je posle transplantacije oka izvršila samoubistvo, a pre toga je vodila sasvim normalan život. 


Naravno, film ima sasvim drugačiju radnju tako da vam ovom činjenicom nisam ništa otkrio. Dok je sniman film, Džesika Alba je prečesto grešila u svojim rečenicama posle čega bi glasno uzviknula "FUCK" što je počelo da nervira ekipu jer je, kako kažu, ta njena psovka odjekivala studiom.

Naj scena:

Kraj
 
Drugo Mišljenje: The Eye (2008)

Moja ocena: 7/10

Нема коментара:

Постави коментар